Παρουσίαση του Ο.Η.Σ.Ε. στο Ε.Ο.Ε.Α.Ν. μετά από πρόσκληση του προέδρου του
Η ομιλία του Προέδρου του Ο.Η.Σ.Ε. στην 41η Γενική Συνέλευση του Ε.Ο.Ε.Α.Ν. στη Σκύρο .
Αξιότιμε κε Πρόεδρε Επιμελητηρίου Εύβοιας κε Λιονάκη,
Αξιότιμε κε Πρόεδρε του Ε.Ο.Α.Ε.Ν κε Θρασύβουλε Καλογρίδη
Αξιότιμε κε Πρόεδρε του Δικτύου Ευρωπαϊκών νησιωτικών Επιμελητηρίων – Insuleur κε Μπενέτο,
Ο Οργανισμός Ηλεκτρικών Σκαφών Ελλάδος, είναι μια νεοσύστατη οργάνωση, που ως έμμεσο στόχο της έχει, το να προσπαθήσει να συμβάλει , στη βοήθεια που χρειάζεται η πατρίδα μας για να ανακάμψει, και να σταθεί δίπλα στο κράτος σε όποια περίπτωση αυτό τη χρειασθεί.
Ο Οργανισμός μας είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ο άμεσος σκοπός του είναι, να εμφυσήσει στους Έλληνες πολίτες την τεχνολογία των «καθαρών» Ηλεκτρικών σκαφών, τεχνολογία που πλέον εφαρμόζεται σε ποτάμια, λίμνες αλλά και στις θάλασσες !
Στηριζόμαστε στη βοήθεια του ανέμου, του ήλιου, αλλά και του υδρογόνου με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε θέση να δώσουμε και να προτείνουμε λύσεις για την πρόωση ενός θαλάσσιου σκάφους, είτε με καθαρό ηλεκτρισμό μέσω μπαταριών, είτε μέσω φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών (όπου το επιτρέπει η μορφολογία του σκάφους), είτε μέσω υβριδικής τεχνολογίας, είτε με κυψέλες υδρογόνου, σε οποιαδήποτε βάρκα, σκάφος ή καράβι, σε ιδιώτη ή σε επαγγελματία και σε οποιοδήποτε σημείο της νησιωτικής χώρας χρειασθεί.
Ουσιαστικά τα ηλεκτρικά σκάφη δεν απαγορεύονται στην Ελλάδα τυπικά όμως απαγορεύονται, όμως η μετατροπή τους είναι ξεκάθαρο πως δεν επιτρέπεται .
Ακόμη όμως κι αν κάποιος αγόραζε ένα ηλεκτρικό σκάφος στους οικονομικά χαλεπούς καιρούς που ζούμε, θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να το φορτίσει σε κάποιο λιμάνι ή κάποια μαρίνα κάτι που σήμερα δεν είναι εφικτό, ειδάλλως ο μοναδικός λόγος απόκτησής του θα ήταν απλώς μια απογευματινή βόλτα λίγο έξω από το λιμάνι, μέχρις ότου η τεχνολογία του επιτρέψει να απομακρυνθεί περισσότερο.
Αλλά και να είχε προβλεφθεί, το αγοραστικό κόστος στο οποίο θα οδηγούντο οι λάτρεις της πράσινης μεταφοράς και των οικολογικών λύσεων, θα ήταν τρομαχτικά μεγάλο κάτι που θα έκανε τη λύση να φαντάζει ένα ακριβό σπορ και μάλιστα για πολύ λίγους.
Κι ας μη βιαστούμε να απαντήσουμε ότι όλες οι μαρίνες διαθέτουν σημεία φόρτισης.
Καθώς ο τρόπος φόρτισης στην Ελλάδα του 2017 όπως και πολλά ακόμη πράγματα, δεν έχει προβλεφθεί αλλά ακόμη κι αν πλέον προβλεφθεί οι θέσεις στις οποίες θα αναφέρονται εκείνοι που θα το πουν, θα είναι πεπερασμένες.
Ο πραγματικός λόγος ο οποίος μας ώθησε στην ίδρυση του ΟΗΣΕ, ήταν η από πλευράς κράτους απαγόρευση της μετατροπής ενός σκάφους σε ηλεκτρικό, καθώς η νομοθεσία δεν επιτρέπει να βγει νέα άδεια για ‘ένα σκάφος το οποίο θα φέρει πλέον έναν κινητήρα διαφορετικό από εκείνον με τον οποίο προβλέφθηκε να λειτουργεί όταν αρχικώς εκδόθηκε η αρχική άδεια του.
Ένας τρόπος που αν εφαρμοσθεί επιστημονικά και με τεκμηριωμένο τρόπο, μπορεί να επιφέρει τεράστιες μειώσεις εξόδων, σε πολίτες, επαγγελματίες, εφοπλιστές και στο ίδιο το κράτος, ταυτόχρονα όμως δύναται να επιφέρει και πάρα πολλά νέα έσοδα αλλά και κέρδη σε μια σειρά από επαγγέλματα.
Αν εν συνεχεία, τα έξοδα για τα καύσιμα που μέχρι στιγμής κάποιος δαπανούσε, τα επενδύσει – επαναπροωθήσει στην εργασία του και στις τοπικές κοινωνίες για άλλες αγορές – επενδύσεις, αμέσως μπορείτε να φανταστείτε τις πιθανότητες ανάπτυξης των τοπικών
αγορών και νησιών της Ελλάδος. Ας μην αμελούμε πως η ναυτιλία γενικότερα, είναι ότι και η «οικοδομή» για τη στεριά, με χιλιάδες επαγγέλματα από την κορυφή έως τη βάση να τροφοδοτούνται με δουλειές και άρα με έσοδα.
Δεν σταματά όμως εκεί.
Τα θαλάσσια πάρκα, και οι προστατευμένες περιοχές που βρίσκονται διάσπαρτες σε όλο τον Ελλαδικό χώρο όπως και στη Σκύρο και στις Σποράδες, αφενός θα προστατευτούν αλλά θα έχουν το δικαίωμα πολλοί να κερδίσουν από το θαλάσσιο τουρισμό, επαγγελματίες, τουρίστες, δήμοι, περιφέρειες .
Οι πολίτες των νησιών μπορούν να κερδίσουν πιο συχνή επικοινωνία με την ηπειρωτική χώρα, και με αυτό τον τρόπο να βελτιώσουν πάρα πολλούς τομείς είτε της προσωπικής τους ζωής , είτε του επαγγελματικού τους βίου.
Ο τουρισμός γενικότερα, ο οποίος έχει χιλιάδες αποδέκτες , απλούς ανθρώπους μα και επαγγελματίες όλων των βαθμίδων και κατηγοριών.
Ο κατασκευαστικός, ο επισκευαστικός τομέας μα και το απλό εμπόριο γενικότερα.
Τέλος, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με ακρίβεια το πρόβλημα που υφίστανται τα νησιά της χώρας μας όσον αφορά το θέμα της ενέργειας, κι ότι αφενός αρκετά εξ αυτών δεν βρίσκονται στα άμεσα σχέδια για διασύνδεσή τους με τις κεντρικές παροχές του ΔΕΔΗΕ αφετέρου δε, ακόμη και σε όσα είναι ή πρόκειται να διασυνδεθούν, οι θέσεις φόρτισης θα είναι ακριβές μα και πεπερασμένες.
Για αυτό το λόγο βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να προσφέρουμε λύσεις παραγωγής ενέργειας στην περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, όπως για παράδειγμα σε νησιά μη διασυνδεδεμένα με το κεντρικό δίκτυο ενέργειας, και αυτό πάντοτε με τη δυνατότητα αποθήκευσης της παραγόμενης ενέργειας και σε μορφή υδρογόνου, είτε ως μέσου back-up, είτε για την προμήθεια ενός νέου είδους καυσίμου για μέσα που διαθέτουν τέτοιου είδους τεχνολογία ως μέσο πρόωσης, δηλαδή τις κυψέλες καυσίμου, κι αυτό και για τα θαλάσσια μέσα και για μέσα της στεριάς μα και για μικρά αυτόνομα μέσα αερομεταφορών.
Συνεργαζόμαστε με τις κορυφαίες εταιρείες στην κατηγορία τους , με καταγωγή από Ρωσία, Γαλλία , Νότιο Κορέα και από άλλες χώρες και μαζί με το επιστημονικό μας συμβούλιο το οποίο αποτελείτε από έναν χημικό μηχανικό, έναν μηχανικό αεροσκαφών, έναν ναυπηγό αρχιτέκτονα μηχανικό και έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό, είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε οποιαδήποτε μελέτη – εφαρμογή μας ζητηθεί, σε οποιοδήποτε σημείο ακόμη και πέρα των σημερινών λιμανιών ή μαρίνων, καθιστώντας γενικότερα τα νησιά της χώρας αλλά και οποιοδήποτε σημείο οι πολίτες τους επιλέξουν, ουσιαστικά σταθμούς φόρτισης δίχως την αναγκαιότητα της επιτήρησης από ανθρώπους , καθώς οι όλες διαδικασίες μπορούν να γίνουν και εξ’ αποστάσεως.
Το τελευταίο κομμάτι αφορά το θέμα των φορτίσεων αρόδο, κάτι που για πολλούς φαντάζει ως κάτι μακρινό, μα είναι και τεχνολογικά και οικονομικά επιτεύξιμο, προσφέροντας , νέες θέσεις εργασίας, νέα έσοδα, νέους πελάτες, νέο τουρισμό, και αύξηση της παραγωγικότητας.
Προκειμένου κάτι τέτοιο όμως να γίνει πραγματοποιήσιμο σε μια χώρα που μαστίζεται από τη μεγάλη γραφειοκρατία αλλά και την «ποινικοποίηση» της επιχειρηματικότητας και της εξέλιξης, χρειαζόμαστε την θεωρητική όπως και την πρακτική και ουσιαστική στήριξη μεγάλων συλλόγων, για να καταφέρουμε να πείσουμε τους άμεσα υπεύθυνους για την αναγκαιότητα και την πρακτικότητα του θέματος !
Με τον τρόπο αυτό τυπικά αλλά και ουσιαστικά, προσφέρεται έναν μοχλό πίεσης προς τους ιθύνοντες, προκειμένου να επιτρέψουν την κυκλοφορία των ηλεκτρικών σκαφών θαλάσσης, να δώσετε μια ώθηση στην ανάπτυξη της Ελληνικής επιχειρηματικότητας και πρωτοπορίας, να δώσετε λύσεις σε κατοίκους και επαγγελματίες που το έχουν ανάγκη, και να συμβάλετε στην ανάπτυξη του ιδεώδους αλλά και σε εκείνο της πραγματικότητας, δηλαδή της πράσινης ενέργειας και κίνησης, βοηθώντας το περιβάλλον της πατρίδας μας να παραμείνει καθαρό.
Για να γίνει πραγματοποιήσιμη μια κίνηση σαν αυτή, χρειάζεται αφενός συμμάχους, χρειάζεται στρατηγικός σχεδιασμός, χρειάζεται τους πολίτες αλλά και το κράτος αρωγό στην προσπάθεια αυτή.
Αναζητούμε στο πρόσωπό σας, το επιμελητήριο – σύμμαχο που θα στηρίξει την προσπάθεια μας με διάφορους τρόπους, όπως την εγγραφή της ως μέλους μας, την υποστήριξη διαφόρων εκστρατειών διαφήμισης και τέλος την υποστήριξη των εκδηλώσεων που ο Οργανισμός μας θα διοργανώσει με θέμα την κίνηση με ηλεκτρισμό στις Ελληνικές θάλασσες !
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την πρόσκλησή σας κι ευελπιστούμε στη συνεργασία μας
Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
Κατηγορίες
- Yachts (2)
- Ανακοινώσεις (4)
- Ανακύκλωση (1)
- Αυτόνομα σκάφη (4)
- Δελτία Τύπου (4)
- Διαγωνισμοί (8)
- Εκθέσεις (2)
- Εναλλακτικά καύσιμα (7)
- Ενέργεια & Περιβάλλον (4)
- Ένοπλες Δυνάμεις (2)
- Επιστήμη (2)
- Επιχειρήσεις (1)
- Έρευνα (4)
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (3)
- Ηλεκτρικά & Υβριδικά πλοία (8)
- Ηλεκτρικά φέρρυ (15)
- Ηλιακά Σκάφη (2)
- Ιστορικές Αναφορές (3)
- Κλιματική αλλαγή (8)
- Κυβερνητικά νέα (3)
- Κυψέλες υδρογόνου (8)
- Λιμένες (1)
- Μαζικές μεταφορές (9)
- Μετατροπές (2)
- Μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων (3)
- Ομιλίες (2)
- Παρουσιάσεις (13)
- Προγράμματα (1)
- Σκάφη αναψυχής (2)
- Σκάφη εργασίας (1)
- Σταθμοί φόρτισης (5)
- Συμμετοχές (5)
- Συνεισφορές (1)
- Συστήματα πρόσδεσης (1)