Δεν είναι η καρφιτσωμένη ανάρτηση ενός οποιουδήποτε συνήγορου  των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Όμως ο Arnold Schwarzenegger βούτηξε στην αρένα συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή στις 7 Δεκεμβρίου  και αιφνιδίασε πολλούς με τις φωνές του, και τα ασυνήθιστα επιχειρήματα του επάνω στο θέμα,  και εξήγησε γιατί υποστηρίζει τις νέες ενεργειακές τεχνολογίες και γιατί θέλει να δει ένα τέλος στην καύση ορυκτού καυσίμου. Τα σχόλια στη διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή ακολουθήθηκαν από μια ανάρτηση στο Facebook που πήρε τη μορφή της καταιγίδας από πλευράς αναδημοσιεύσεων.

Ο Schwarzenegger, το αστέρι του «Εξολοθρευτή» και προηγούμενος κυβερνήτης της Καλιφόρνιαςείναι στην πραγματικότητα σοβαρός υποστηρικτής του τρόπου αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ήταν κάτω από την ευθύνη του και με δική του πρωτοβουλία το ότι Καλιφόρνια εισήγαγε στόχους μείωσης εκπομπών ρύπων, και ότι κατά την προκαταρκτική εργασία υιοθετήθηκε ένα προστατευτικό – εμπορικό σύστημα (cap-and-trade) για τη εκπομπή άνθρακα. Όταν ο νόμος ψηφίστηκε, δήλωσε στους LA Times  ότιη κρισιμότερη φάση στην πάλη ενάντια στην κλιματική αλλαγή είναι επιμελής, επιθετική, και στη σωστή πορεία εφαρμόζοντας αυτόν τον νόμο.

Τώρα, εντούτοις, έχει ένα μήνυμα που βρίσκει κοινή αποδοχή από τους περισσότερους ανθρώπους επειδή είναι απλόκαι διαισθητικό.
Έγραψε στο Facebook:

Δεν δίνω μια δεκάρα εάν πιστεύετε στη κλιματική αλλαγή. Δεν θα μπορούσα να ενδιαφερθώ λιγότερο εάν ανησυχούσατε για τις θερμοκρασίες που αυξάνονται ή που λειώνουν τους παγετώνες. Δεν παίζει κανένα ρόλο στη σκέψη μου, ποιος από εμάς είναι περισσότερο σωστός όσον αφορά την επιστήμη.

Αυτό που αξίζει για τον Schwarzenegger είναι το να κάνουμε κάτι γρήγορα για τα προφανή αποτελέσματα των ορυκτών καυσίμων. Το μεγάλο παράδειγμά του είναι η ρύπανση που Κάθε μέρα, 19.000 άνθρωποι πεθαίνουν από τη ρύπανση από την καύση των ορυκτών καυσίμων,”  συνεχίζει Ο κόσμος του Πεκίνου θα επιδοκίμαζε πιθανώς αυτήν την εστίαση. Άλλοι θα πουν ότι χτυπά ένα πολύ μεγάλο πεδίο των αγορών. Σε τελευταία ανάλυση όμως, ολόκληρο το νόημα της διάσκεψης του Παρισιού είναι να γίνουν τα σχέδια που φθάνουν δεκαετίες μπροστά στο μέλλον— που θα επηρεάσουν τους τρόπους και την ποσότητα του Διοξειδίου του άνθρακα που παράγουμε το 2030, ή το 2050.

Ο ισχυρισμός του Schwarzenegger είναι ότι είναι αδύνατο να φροντίσει για κάτι τόσο μακρινό. “Πράγματα που συμβαίνουν στο μέλλον δεν σημαίνουν τίποτα στους ανθρώπους,είπε στην ομιλία του στη διάσκεψη. Η ανάρτηση του στο Facebook επικεντρώνεται ξεκάθαρα στο εδώ και τώρα, σε πράγματα που είναι εύκολο να δούμε και να  φανταστούμε.

Δεν θέλω να είμαι ο τελευταίος επενδυτής στην υπερπαραγωγή όπως προέκυψε με το Netflix. Αυτό είναι ακριβώς ότι πρόκειται να συμβεί και στα ορυκτά καύσιμα,” έγραψε.