Το USS Zumwalt, το μεγαλύτερο αντιτορπιλικό που έχει κατασκευάσει ποτέ το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, θα κάνει την πρώτη δοκιμαστική βολή του 2019 , ανέφερε ο Warrior Maven στα τέλη Απριλίου.
Το Zumwalt θα ρίξει έναν πύραυλο θαλάσσης επιφανείας και το SM-2 από το σύστημα κατακόρυφης εκτόξευσης Mk 57, καθώς το Πολεμικό Ναυτικό συνεχίζει να ψάχνει μια νέα σειρά όπλων για το πλοίο, σύμφωνα με τον Warrior Maven.
Το Πολεμικό Ναυτικό σκέφτηκε επίσης να εξοπλίσει το Zumwalt – το πρώτο από τα αντιτορπιλικά stealth – με πυρηνικούς στρατηγικούς πυραύλους τύπου cruise, βλήματα  SM-6 ακόμα και λέιζερ.

«Ένα τεχνολογικό θαύμα»

Είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, που τροφοδοτείται από δύο γεννήτριες κεντρικών στροβίλων, από δύο γεννήτριες βοηθητικών στροβίλων και από δύο κινητήρες επαγωγής Rolls-Royce 34.6 MW, οι οποίοι παρέχουν όλη την ενέργεια που απαιτείται για την κίνηση του σκάφους καθώς και οπλικών συστημάτων. Με αυτό το σύστημα το Zumwalt μπορεί να έχει τελική ταχύτητα περίπου 35 mph. Έχει μήκος 185,93m (610 πόδια) και πλάτος 24,6m (80,7 πόδια).

Διαθέτει προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών το SPY-3, το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει πυραύλους τύπου cruise.