Εδώ και αρκετά χρόνια, οι περιβαλλοντολόγοι και οι οικολογικοί οδηγοί κάνουν την απαραίτητη στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα. Όχι μόνο η διαδικασία γεώτρησης για τα μη ανανεώσιμα πετρέλαια έχει απίστευτα υψηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αλλά η καύση μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εκπέμπει επίσης έναν τεράστιο αριθμό αερίων θερμοκηπίου. Αλλά τα αυτοκίνητα δεν είναι ο μόνος τρόπος μεταφοράς των ανθρώπων και το ταξίδι με σκάφος είναι κοινό μυστικό πως είναι καλύτερο για το περιβάλλον. Αυτό εγείρει το ερώτημα: υπάρχουν ηλεκτρικά σκάφη; Και αν ναι, πώς είναι η αγορά σκαφών EB;

Μια τρέχουσα εκδήλωση στο φεστιβάλ γιοτ των Καννών δείχνει ότι η διατήρηση των βιώσιμων υδάτων στη θάλασσα είναι εξίσου εύκολη με τη στεριά, με εξαιρετικά προσβάσιμους σταθμούς γρήγορης φόρτισης. Συνεχίστε να διαβάζετε για περισσότερα σχετικά με την καινοτομία επόμενου επιπέδου της Aqua που θα μπορούσε να εμπνεύσει όσους έχουν τα χρήματα να επενδύσουν σε ένα σκάφος EB, να το κάνουν πραγματικότητα – το έργο τους είναι πραγματικά πολύ αξιόλογο.

Υπάρχουν ηλεκτρικά σκάφη; Η φόρτιση του σκάφους σας στο νερό θα γίνει πολύ πιο εύκολη.

Ακριβώς όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα EP, υπάρχουν στην πραγματικότητα, ηλεκτρικά σκάφη-σε περίπτωση που δεν θυμάστε, η Greta Thunberg ξεκίνησε ένα ταξίδι ουδέτερο από άνθρακα από την Ευρώπη στις ΗΠΑ με ηλεκτρικό γιοτ, για να αποφύγει τις εκπομπές αεροπορικών ταξιδιών μόλις πριν από δύο χρόνια! Και τώρα, τα σκάφη EB προωθούνται έντονα στο Φεστιβάλ Yachting των Καννών. Η συγκέντρωση της ναυτική ελίτ έχει φέτος μια ειδική περιοχή για τα ηλεκτρικά σκάφη, με το πρώτο εμπορικό δίκτυο ταχείας φόρτισης της υδάτινης φόρτισης Aqua superPower για υβριδικά και EB σκάφη.

Μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου, οι σταθμοί γρήγορης φόρτισης της Aqua στην περιοχή Electric Boat είναι ανοιχτοί σε όλους τους χειριστές ηλεκτρικών σκαφών για γρήγορη φόρτιση DC και AC, σύμφωνα με δελτίο τύπου. Ο υπερφορτιστής των 75 κιλοβάτ είναι κατασκευασμένος από ανακυκλωμένο αλουμίνιο 25 τοις εκατό και είναι προσβάσιμος από τους χειριστές σκαφών τόσο με κάρτες RFID όσο και με την ασφαλή εφαρμογή Aqua. Η εφαρμογή χαρτογραφεί επίσης πού βρίσκονται άλλοι ναυτικοί φορτιστές κατά μήκος της διαδρομής σας, μειώνοντας το άγχος της εμβέλειας για τους σκάφους EB, διευκολύνοντας έτσι τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού όσο ποτέ.

Τόσο τα εμπορικά όσο και τα ιδιωτικά σκάφη θα μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στους φορτιστές δικτύου Aqua, παρασύροντας περισσότερους ανθρώπους να αποφύγουν τα σκάφη που εκπέμπουν αέριους ρύπους και να κάνουν την τόσο αναγκαία μετάβαση σε υδάτινα ηλεκτρικά σκάφη.

Πώς είναι η αγορά ηλεκτρικών σκαφών; Παίρνει συνεχώς δυναμική.

Παρόλο που τα ηλεκτρικά σκάφη δεν έχουν αποκτήσει τη δυναμική που έχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ότι η αγορά αυξάνεται συνεχώς καθώς ο κόσμος γίνεται πιο οικολογικά συνειδητοποιημένος. Σύμφωνα με την Aqua, η αγορά των σκαφών EB αναμένεται να εκτοξευθεί, με προβλέψιμο 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά σκάφη σε όλο τον κόσμο, μέχρι το 2030. Η οδήγηση ενός ηλεκτρικού σκάφους γίνεται επίσης πιο δελεαστική για τους χρήστες που έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν την αλλαγή, καθώς η αξία της αγοράς προβλέπεται να είναι στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2027.

Οι ηλεκτρικές μπαταρίες σκαφών βελτιώνονται συνεχώς και τα δίκτυα γρήγορης φόρτισης όπως αυτά της Aqua γίνονται ολοένα και πιο πανταχού παρόντα. Με σκάφη καλύτερης ποιότητας στην αγορά και αυξημένη ευκολία φόρτισης, τα ηλεκτρικά σκάφη αναμένεται να ανθίσουν μέσα στα επόμενα χρόνια. Τούτου λεχθέντος, ελπίζουμε πραγματικά ότι αυτό θα συμβεί τελικά, χάριν των μη ανανεώσιμων πόρων του πλανήτη μας, της εμπλουτισμένης γης με πετρέλαιο, της ποιότητας του αέρα και-φυσικά-των αγαπημένων μας υποβρυχίων οικοσυστημάτων.