Ο Πρόεδρός του Οργανισμού Ηλεκτρικών Σκαφών Ελλάδας (EBA), Ανδρέας Αποστολόπουλος, μας μίλησε για την ηλεκτροκίνηση από άλλη σκοπιά.

Η ηλεκτροκίνηση είναι παρούσα, «ζει» ανάμεσά μας και πλέον διαμορφώνει ένα νέο σκηνικό, το οποίο δεν αφορά μόνο την αυτοκινητοβιομηχανία. Επεκτείνεται και σε άλλους τομείς, μεταξύ αυτών και η ναυσιπλοΐα. Στο νέο επεισόδιο Podcast του CarsElectric.gr φιλοξενήσαμε τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ηλεκτρικών Σκαφών (EBA) Ελλάδας, κ. Ανδρέα Αποστολόπουλο.

Ο κ. Αποστολόπουλος μας μίλησε για τον άγνωστο -προς το παρόν- «κόσμο» των ηλεκτρικών σκαφών, τις δυσκολίες, τις προσπάθειες και τους στόχους του Οργανισμού Ηλεκτρικών Σκαφών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αποστολόπουλος μας μίλησε για την προσπάθεια που αφορά τον εξηλεκτρισμό στον τομέα της ναυσιπλοΐας από πολλά κράτη ανά το κόσμο. Επιπλέον, έκανε λόγο για τις εκπληκτικές δυνατότητες των ηλεκτρικών σκαφών που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ακόμη.

Φυσικά, επεσήμανε τις αμφιβολίες που έχει ο περισσότερος κόσμος σχετικά με αυτό και δήλωσε πρόθυμος να εξηγήσει στον καθένα πως το σύστημα κίνησης ενός ηλεκτρικού σκάφους δεν έχει να ζηλέψει τίποτα.

Στη συνέχεια, μίλησε για το αν υπάρχει Νομοθετικό Πλαίσιο που αφορά τα ηλεκτρικά σκάφη, το οποίο είναι και ένας από τους λόγους ίδρυσης του Οργανισμού Ηλεκτρικών Σκαφών. Για τους ενδιαφερόμενους, απαντάει στο αν είναι εφικτή η μετατροπή ενός σκάφους με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε ηλεκτρικό.

Τέλος, μιλάει για τις δυνατότητες ύπαρξης ηλεκτρικών σκαφών στις ελληνικές θάλασσες και η απάντηση του μας ξαφνιάζει… ευχάριστα.

Γενικότερα, ο κ. Αποστολόπουλος μίλησε για όλα, δίνοντάς μας τροφή για σκέψη σχετικά με την ηλεκτροπρόωση στη ναυσιπλοία και όχι μόνο. Τον ευχαριστούμε θερμά και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο του.

Μπορείτε να ακούσετε το νέο Podcast του CarsElectric.gr παρακάτω: